2023-03-30 10:06Pressmeddelande

Allvarlig trafikolycka utanför Graninge, Sollefteå kommun

En personbil och en buss har frontalkrockat på väg 87 mellan Graninge och Bispgården. Bussen var tom förutom chauffören och i personbilen färdades två personer. De drabbade personerna omhändertas just nu av ambulans.

Initialt inkom uppgifter om att bussen hade vält, men det visade sig inte stämma. 

Räddningstjänsten beräknas vara kvar på platsen i ca en timme till och just nu är vägen helt avstängd. Bärgningsarbete kommer troligtvis att pågå ytterligare en tid och därmed kommer det råda begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen tills bärgningen är utförd.

Räddningstjänstens styrkor från Sollefteå och Bispgården arbetar på platsen.Om Räddningstjänsterna i Västernorrland

Räddningstjänsterna i Västernorrland arbetar tillsammans för att göra snabba insatser vid olyckor. Vi rycker ut när det krävs ett skyndsamt ingripande, där människoliv, egendom eller miljö hotas. En stor del av vår verksamhet handlar också om att stödja samhället och enskilda i att förebygga olyckor. Vi vill att fler lär sig att agera rätt vid olyckor, för att minska konsekvenserna av dessa innan våra räddningsstyrkor når fram. I Västernorrland finns tre räddningstjänster; Medelpads Räddningstjänstförbund, Räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen, Brand och säkerhet i Örnsköldsvik. Frågor om pågående insatser Pressfrågor under pågående räddningsinsats hanteras av inre befäl. Om ingen svarar pågår insatsledning – vänligen prova igen efter en stund. Inre befäl: 060-658 59 10


Kontaktpersoner

Kontakt för media vid pågående räddningsinsatser
  • 010-489 12 49