2022-01-28 20:23Pressmeddelande

Brand i byggnad Skedvik

Det brinner kraftigt i en fd. stallbyggnad i Skedvik, Matfors.

Branden har spridit sig till en mindre byggnad i närheten och räddningstjänsten arbetar med att förhindra att branden sprider sig till ett närliggande boningshus. Styrkor från Matfors och Sundsvall arbetar på platsen med förstärkning av tankbilar från Timrå och Alnö.

Uppdatering 01:20

Delar av styrkorna har nu lämnat brandplatsen och insatsen kommer inom kort övergå till bevakning. Branden har kunnat begränsats till de sedan tidigare brandutsatta byggnaderna och det intilliggande boningshuset kunde skyddas enligt målet med insatsen.  

/Inre befäl


Om Räddningstjänsterna i Västernorrland

Räddningstjänsterna i Västernorrland arbetar tillsammans för att göra snabba insatser vid olyckor. Vi rycker ut när det krävs ett skyndsamt ingripande, där människoliv, egendom eller miljö hotas. En stor del av vår verksamhet handlar också om att stödja samhället och enskilda i att förebygga olyckor. Vi vill att fler lär sig att agera rätt vid olyckor, för att minska konsekvenserna av dessa innan våra räddningsstyrkor når fram. I Västernorrland finns tre räddningstjänster; Medelpads Räddningstjänstförbund, Räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen, Brand och säkerhet i Örnsköldsvik. Frågor om pågående insatser Pressfrågor under pågående räddningsinsats hanteras av inre befäl. Om ingen svarar pågår insatsledning – vänligen prova igen efter en stund. Inre befäl: 060-658 59 10


Kontaktpersoner

Kontakt för media vid pågående räddningsinsatser
  • 010-489 12 49