2020-08-19 15:06Pressmeddelande

Brand i skog, Fränsta och Ljustorp

Räddningstjänsten är larmad till två skogsbränder. 

Den ena är belägen i Fränsta, närheten av Västeråsen. Branden är under kontroll, räddningstjänsten beräknar vara på plats någon timme till. Styrkor från Fränsta och Ånge är på plats.

Den andra branden är strax söder om sjön Lill-roten, mellan Ljustorp och Stigsjö. Styrkor från Timrå och Härnösand är på plats och har påbörjat arbetet. Uppskattningsvis är området på 100 x 100 meter. Helikoptrar är på väg till platsen och kommer att hjälpa till med släckningsarbetet. Räddningstjänsten beräknar vara på platsen minst två timmar till.

Inre befäl, Räddningstjänsten Medelpad

 Om Räddningstjänsterna i Västernorrland

Medelpads räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund inom Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi gör räddningsinsatser vid olyckor som kräver ett skyndsamt ingripande, där människoliv, egendom eller miljö hotas. En stor del av vår verksamhet handlar också om att stödja samhället och enskilda i att förebygga olyckor. Vi vill också att fler lär sig att agera rätt vid olyckor, för att minska konsekvenserna av dessa innan våra räddningsstyrkor når fram. Vår vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Pressfrågor under pågående räddningsinsats hanteras av vårt inre befäl. Om ingen svarar pågår insatsledning – vänligen prova igen efter några minuter. Inre befäl: 060-13 58 40


Kontaktpersoner

Kontakt för media vid pågående räddningsinsatser
  • 010-489 12 49