2021-01-12 10:57Pressmeddelande

Nödtelefoner finns på räddningstjänstens deltidsstationer i Medelpad

Om du hamnar i nöd och inte kan ringa 112, finns en nödtelefon på deltidsstationerna i Medelpad.

Deltidstationer finns i Ånge, Fränsta, Liden, Stöde, Matfors, Alnö, Njurunda (Kvissleby) och i Söråker.

Telefonerna sitter på utsidan av stationen. Du lyfter bara luren och inväntar en ton så kopplas du till SOS Alarm. Telefonerna ska bara användas om det verkligen behövs, i en nödsituation.

Mer snö väntas och det finns risk för långvariga elavbrott och störningar i mobilnätet.

- Vi inom räddningstjänsten har installerat dessa nödtelefoner som extra trygghet för medborgarna ute på landsbygden.

Vi vill också uppmana folk att inte ge sig ut i trafiken om du inte absolut måste. Hjälp varandra med skottning och håll kontakt med grannar, Tomas Öhrn, räddningschef.

 


Om Räddningstjänsterna i Västernorrland

Medelpads räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund inom Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi gör räddningsinsatser vid olyckor som kräver ett skyndsamt ingripande, där människoliv, egendom eller miljö hotas. En stor del av vår verksamhet handlar också om att stödja samhället och enskilda i att förebygga olyckor. Vi vill också att fler lär sig att agera rätt vid olyckor, för att minska konsekvenserna av dessa innan våra räddningsstyrkor når fram. Vår vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Pressfrågor under pågående räddningsinsats hanteras av vårt inre befäl. Om ingen svarar pågår insatsledning – vänligen prova igen efter några minuter. Inre befäl: 060-13 58 40


Kontaktpersoner

Räddningschef Medelpads räddningstjänstförbund
Ellinor Fransson