2020-07-31 12:07Pressmeddelande

Ny uppdatering om branden i Birsta

Branden i Birsta är extremt kraftig med enorm rökutveckling. SOS Alarm har fått samtal från personer i både Sundsvall och Timrå som ser röken från långt håll. 

Räddningstjänsten uppmanar alla som känner av röken att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. 

Många av företagen och butikerna i Birsta har hört av sig till räddningstjänsten för att be om råd kring hur de ska agera. Vårt budskap är att verksamheterna själva måste bedöma i vilken omfattning röken påverkar den aktuella verksamheten.

/Inre befäl Thomas HanssonOm Räddningstjänsterna i Västernorrland

Medelpads räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund inom Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi gör räddningsinsatser vid olyckor som kräver ett skyndsamt ingripande, där människoliv, egendom eller miljö hotas. En stor del av vår verksamhet handlar också om att stödja samhället och enskilda i att förebygga olyckor. Vi vill också att fler lär sig att agera rätt vid olyckor, för att minska konsekvenserna av dessa innan våra räddningsstyrkor når fram. Vår vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Pressfrågor under pågående räddningsinsats hanteras av vårt inre befäl. Om ingen svarar pågår insatsledning – vänligen prova igen efter några minuter. Inre befäl: 060-13 58 40


Kontaktpersoner

Kontakt för media vid pågående räddningsinsatser
  • 010-489 12 49