2020-09-19 19:31Pressmeddelande

Rök i byggnad, Grönborgsgatan Sundsvall

Räddningstjänsten är larmad till Grönborgsgatan i Sundsvall där det ska vara lätt rökigt i en korridor. Räddning har inte kunnat lokalisera var röken kommer ifrån. Undersökning pågår. 

Uppdatering: Källan till rökutvecklingen har lokaliserats till ett kök i en av lägenheterna. Det har varit en mindre brand men denna är släckt. Räddning är kvar för att ventilera ut rök och kommer lämna platsen inom kort.

//Inre befäl Mattias AnderssonOm Räddningstjänsterna i Västernorrland

Medelpads räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund inom Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi gör räddningsinsatser vid olyckor som kräver ett skyndsamt ingripande, där människoliv, egendom eller miljö hotas. En stor del av vår verksamhet handlar också om att stödja samhället och enskilda i att förebygga olyckor. Vi vill också att fler lär sig att agera rätt vid olyckor, för att minska konsekvenserna av dessa innan våra räddningsstyrkor når fram. Vår vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Pressfrågor under pågående räddningsinsats hanteras av vårt inre befäl. Om ingen svarar pågår insatsledning – vänligen prova igen efter några minuter. Inre befäl: 060-13 58 40