2021-05-01 14:12Pressmeddelande

Sammanfattning av läget i Medelpad

Räddningstjänsten har under dagen blivit larmade till ett flertal händelser i området.

De senaste timmarna har gräs/skogsbrand släckts i Späcksjön och i Allsta. Samtidigt har en lägenhetsbrand inträffat i Nacksta där det brunnit ordentligt i ett kök. Denna brand är också släckt och lyckades begränsas till startlägenheten.

Räddningstjänsten vill samtidigt uppmana allmänheten att vara försiktiga med eldning av skräp och ris. Bara under dagen har det i Västernorrland inträffat sex händelser där personer tappat kontrollen på sin eldning och varit i behov av assistans från räddningstjänsten. Ytan är torr och en brand kan sprida sig snabbt av vinden. Några av dagens bränder har troligtvis orsakats av eldningar som skedde igår, som inte varit riktigt släckta och tagit fart av vinden idag.

//Inre befäl Mattias AnderssonOm Räddningstjänsterna i Västernorrland

Medelpads räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund inom Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi gör räddningsinsatser vid olyckor som kräver ett skyndsamt ingripande, där människoliv, egendom eller miljö hotas. En stor del av vår verksamhet handlar också om att stödja samhället och enskilda i att förebygga olyckor. Vi vill också att fler lär sig att agera rätt vid olyckor, för att minska konsekvenserna av dessa innan våra räddningsstyrkor når fram. Vår vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Pressfrågor under pågående räddningsinsats hanteras av vårt inre befäl. Om ingen svarar pågår insatsledning – vänligen prova igen efter några minuter. Inre befäl: 060-13 58 40


Kontaktpersoner

Kontakt för media vid pågående räddningsinsatser
  • 010-489 12 49