2020-09-01 12:55Pressmeddelande

Skogsbrand mellan Matfors och Vigge

Räddningstjänsten fick vid 13 tiden larm om skogsbrand vid Dyrkullsberget mellan Matfors och Vigge, i höjd med Myssjön. 

Vid framkomst såg styrkan från Matfors röken, men det har varit svårt att lokalisera branden exakt och hitta lämplig färdväg. 

För en liten stund sedan kunde brandens exakta position fastställas och vi kunde konstatera att det är ett område om ca 100x100m som brinner. Området är svårtillgängligt och ca 600m från farbar väg. 

Just nu pågår arbete med att komma fram till branden med mer resurser så att släckning kan påbörjas. 

/Inre befäl Thomas HanssonOm Räddningstjänsterna i Västernorrland

Medelpads räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund inom Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi gör räddningsinsatser vid olyckor som kräver ett skyndsamt ingripande, där människoliv, egendom eller miljö hotas. En stor del av vår verksamhet handlar också om att stödja samhället och enskilda i att förebygga olyckor. Vi vill också att fler lär sig att agera rätt vid olyckor, för att minska konsekvenserna av dessa innan våra räddningsstyrkor når fram. Vår vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Pressfrågor under pågående räddningsinsats hanteras av vårt inre befäl. Om ingen svarar pågår insatsledning – vänligen prova igen efter några minuter. Inre befäl: 060-13 58 40


Kontaktpersoner

Kontakt för media vid pågående räddningsinsatser
  • 010-489 12 49